Servicii

GAMA DE SERVICII a SC MOBILIS SRL include dezvoltarea de proiecte LA CHEIE cu toate etapele pe care acestea le presupun evaluarea amplasamentelor pregatirea acestora in vederea instalarii, realizarea planurilor de gestionare a proiectelor in functie de cerintele clientilor, achizitionarea, implementarea, testarea, semnarea certificatelor de acceptanta provizorii si finale, instalarea retelelor si sistemelor de telecomunicatii vanzarea, echipamentelor dedicate. convertizoare, antene satelit, sisteme de date si voce prin retele conventionale wireless (Simplex sau Semiduplex), Trunking MPT 1327 si TETRA, sisteme multiplatforma GPS .AVL, statii radio fixe, mobile, portabile (VHF, UHF) si accesorii, etc

MOBILIS a creat şi a stabilit o linie de afaceri, prin vânzarea şi instalarea reţelelor de radio pentru furnizorii ISP, utilizând echipamente în bandă nelicenţiată şi licenţiată P2P şi P2MP.
În 2001 compania noastră a demarat procesul de diversificare a activităţilor. Ca sub-contractor al unor mari companii din domeniul GSM (VODAFONE, COSMOTE, TELEMOBIL) a realizat activităţi de instalare linkuri radiorelee, a executat activităţi de mentenanţă, reconfigurări site-uri, precum şi lucrări complexe de instalare site-uri GSM (dual band), upgrade etc.
– Am câştigat o vastă experienţă în instalarea de echipamente ISP şi ne-am imbunătăţit nivelul de expertiză prin derularea timp de doi ani şi jumătate (din 2005 până în 2007) a contractului de mentenanţă pentru clienţii ISP ai VODAFONE (1800 de clienţi).
– În paralel, din 2001, continuăm instalarea echipamentelor radio (Breeze Acces / Alvarion, Unităţi de acces pe site-urile VODAFONE), şi, de asemenea, echipamente de reţea pentru infrastructura Vodafone (switch-uri, routere, surse alimentare şi back-up pentru diversi producatori).
– În luna decembrie 2008, societatea noastră a început primul proiect ce are ca obiect instalarea şi punerea în funcţiune a cabinetelor Huawei 3G pentru ROMTELECOM S.A. (pentru câteva faze din proiect).
– În decembrie 2009 MOBILIS a câştigat un proiect in care beneficiarul final este Serviciul de Telecomunicaţii Speciale si care are ca obiecte:
1. Furnizarea de echipamente de acces (staţii radio de bază şi terminale de abonat) inclusiv instalarea şi punerea în funcţiune a reţelei WiMAX 802.16.e
2. executarea de branşamente electrice complexe şi obţinerea de avize de rezistenţă pentru structurile din amplasamentele de telecomunicaţii.
– MOBILIS a fost un partener activ pentru crearea infrastructurii TETRA pentru Inspectoratul Poliţiei de Frontieră (32 staţii de bază, 300 de terminale fixe şi 600 de terminale mobile), de-a lungul frontierei de est din România;
– MOBILIS a participat la mai multe proiecte constând în servicii de proiectare, studii de fezabilitate şi consultanţă tehnică. Principalul proiect:
“Sistem integrat de comunicaţii şi aplicaţii” este dezvoltat în cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, beneficiarul fiind Administraţia Rezervaţiei şi Biosferei Delta Dunării
– Printre alte activităţi, MOBILIS a administrat mai multe proiecte în ceea ce priveşte proiectarea şi execuţia de sisteme integrate de monitorizare, supraveghere video şi sisteme de securitate.